ΑΘΗΝΑ
20:10
|
18.04.2024
Υποχρεωμένες οι ΗΠΑ να εκδώσουν βίζα, προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διόλου απίθανο δεν είναι να βρεθεί στα τέλη Σεπτέμβρη σε αμερικανικό έδαφος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συμμετέχει στην «εβδομάδα υψηλού επιπέδου» της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σοβαρά τις υποχρεώσεις τους για την έκδοση βίζας, δήλωσε στο TASS, χθες Δευτέρα, εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Λαβρόφ και άλλα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας θα λάβουν βίζα, προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως φέρεται να ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος, οι ΗΠΑ, ως χώρα υποδοχής, είναι υποχρεωμένες, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΗΕ, να διευκολύνουν τις επισκέψεις από τα κράτη μέλη του Οργανισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξουσιοδοτήσει τον Σεργκέι Λαβρόφ ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών από τα κράτη μέλη του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση στις 24 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την παραμέληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες των ευθυνών τους ως χώρας υποδοχής της έδρας του οργανισμού. Όπως ανέφερε στο TASS στις 5 Αυγούστου ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίκ, ο Γκουτέρες συζήτησε με τον Λαβρόφ και την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ το θέμα της έκδοσης βίζας σε Ρώσους διπλωμάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα