ΑΘΗΝΑ
17:29
|
25.04.2024
Η εκστρατεία ενάντια στην ακρίβεια και την μετατροπή της οργής σε δράση ξεκίνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα προκαλώντας την ανταπόκριση χιλιάδων Βρετανών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την απελπισία και το «στένεμα» που προκαλεί στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 40 ετών στη Βρετανία ήρθε η ώρα οργάνωσης της αντίδρασης ενός μέρους του βρετανικού λαού απέναντι σε μία πνιγηρή κατάσταση.

Στην προσπάθεια αντεπίθεσης εντάσσεται η συμμετοχή πολλών χιλιάδων Βρετανών στο κίνημα «Enough is Enough» το οποίο αφότου τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Δευτέρας, 8/8 άρχισε να κατακλύζεται από πλήθη χιλιάδων πολιτών που θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους απέναντι στο τσεκούρι της ακρίβειας που πετσοκόβει σχέδια διακοπών, βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, ψυχαγωγίας ή ακόμη και της απρόσκοπτης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο από αγαθό μετατρέπεται (με ευθύνη των κυβερνώντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ) σε «είδος πολυτέλειας».

Μεταξύ των ανθρώπων που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία είναι οι βουλευτές των Βρετανών Εργατικών Ζάρα Σουλτάνα και Ίαν Μπερν, οι οργανώσεις «Right to Food Campaign», «Fans Supporting Foodbanks», ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου μεταφορών RMT, Μικ Λιντς και άλλοι.

Η πρωτοβουλία αυτού του νέου κινήματος ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν πορείες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής και στον πληθωρισμό θέτοντας τους ακόλουθους πέντε βασικούς σκοπούς:

  1. Πραγματική αύξηση μισθών
  2. Μείωση των λογαριασμών ενέργειας.
  3. Να τερματιστεί η φτώχεια στις αγορές τροφίμων χαμηλής ποιότητας.
  4. Να εξασφαλιστεί ποιοτική στέγη για όλους
  5. Να φορολογηθούν οι πλούσιοι.

Οι πρωτεργάτες αυτές της πρωτοβουλίας αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

«Εάν παλεύετε να τα βγάλετε πέρα, εάν οι μισθοί δεν καλύπτουν τους λογαριασμούς, εάν απηυδήσατε να δουλεύετε ολοένα και σκληρότερα για λιγότερα χρήματα και εάν ανησυχείτε για το μέλλον, ή πολύ απλά δεν αντέχετε άλλο να βλέπετε αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, ελάτε μαζί μας. Ως Εδώ! Είναι ώρα να κάνουμε το θυμό πράξη!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα