ΑΘΗΝΑ
04:15
|
23.05.2024
Η πιο δύσκολη περίπτωση αφορά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πετρωτό του Δομοκού Φθιώτιδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 65 ανέρχονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας με την πιο δύσκολη περίπτωση αφορά την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πετρωτό του Δομοκού Φθιώτιδας. Στα πύρινα μέτωπα της περιοχής παλεύουν 52 πυροσβέστες, έχοντας στο πλευρό τους δύο ομάδες πεζοπόρων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Σε ύφεση η φωτιά στις Πηγές Γριάς

 Σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, σε ύφεση είναι από νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών. Στην περιοχή υπάρχει συνδρομή από πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπλέον, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού Ηλείας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζήρου Πρέβεζας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησε ένα (1) ελικόπτερο.

Σε όλες τις περιπτώσεις διερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 3.814 οι κλήσεις για εξαφανισμένα παιδιά το πρώτο 4μηνο του 2024

Νεκροί άλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και βίντεο με Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Λαμία: Λουκέτο στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα από τον ΕΦΕΤ

Ακροδεξιοί του κόσμου ενωθείτε: Το Vox έφερε κοντά Λεπέν και Μελόνι (και ξανά τον Μιλέι)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα