ΑΘΗΝΑ
16:17
|
28.04.2024
Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την κάτω βουλή του ινδικού κοινοβουλίου εισάγει επίσης την χρήση πιστοποιητικών εξοικονόμησης διοξειδίου του άνθρακα τα οποία μπορούν να πωληθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νομοθέτες της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της Ινδίας ενέκριναν νομοσχέδιο που απαιτεί μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναγκάζει τις βιομηχανίες να πληρώνουν για το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν.

Το νομοσχέδιο καθορίζει μια ελάχιστη απαίτηση για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για εταιρείες και κτίρια κατοικιών. Χορηγεί επίσης στους χρήστες καθαρής ενέργειας πιστοποιητικά εξοικονόμησης διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να πωληθούν ή να ανταλλαχθούν και καθορίζει ένα νέο πρότυπο ενεργειακής απόδοσης στα σπίτια, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 24% της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας.  Υπάρχουν επίσης κυρώσεις για εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν επαρκή ποσότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να τροφοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ινδία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές που προκαλούνται από δραστηριότητες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά 45% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2005. Η χώρα σχεδιάζει επίσης να προμηθεύεται το ήμισυ των ενεργειακών αναγκών της από πηγές ενέργειας που δεν βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα έως το 2030 και να προωθήσει ένα πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν πράσινες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Το νομοσχέδιο, που τώρα θα περάσει από την άνω βουλή του ινδικού κοινοβουλίου, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ινδική κυβέρνηση προτείνει ένα σύστημα εμπορίας διοξειδίου του άνθρακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα