ΑΘΗΝΑ
09:57
|
26.04.2024
Πρόκειται για την πρώτη κοινή άσκηση της Ιαπωνίας με τη ναυτική αστυνομία των Νήσων του Σολωμόντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε χθες ότι διεξήγαγε την πρώτη κοινή άσκηση με τη ναυτική αστυνομία των Νήσων Σολομώντα, εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη στρατιωτική επιρροή της Κίνας στο νησιωτικό έθνος του Νότιου Ειρηνικού μετά από την υπογραφή συμφώνου ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιαπωνίας, το αντιτορπιλικό Kirisame συμμετείχε σε άσκηση θαλάσσιας ασφάλειας στον Νότιο Ειρηνικό με το περιπολικό σκάφος Taro της ναυτικής αστυνομίας των Νήσων Σολομώντα και το πολεμικό πλοίο Oakland του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Καθώς τα Νησιά του Σολομώντα δεν διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις, η ναυτική αστυνομία λειτουργεί ως στρατιωτική δύναμη.

Ξεχωριστά, η Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πάνω από τα ύδατα γύρω από το νότιο νησιωτικό νομό της Ιαπωνίας, την Οκινάουα, κοντά στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, στην οποία συμμετείχαν τρία ιαπωνικά και δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα