ΑΘΗΝΑ
07:53
|
18.04.2024
Ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων, σε περίπτωση που εξαναγκασθεί να αγοράσει το Twitter.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc (TSLA.O) Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, λέγοντας ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας πιθανής συμφωνίας με το Twitter εάν χάσει μια νομική μάχη με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* ορισμένοι μετοχικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla», είπε σε tweet αργά την Τρίτη.

Ο Μασκ στις αρχές Ιουλίου διέλυσε τη συμφωνία που είχε κάνει στις 25 Απριλίου για να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Twitter μήνυσε τον Μασκ για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι παραπλανήθηκε σχετικά με την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των σπαμ στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Οι δύο πλευρές οδηγούνται σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου.

«Οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο Twitter είναι πιο αληθινές τώρα», έγραψε στο Twitter ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities. Σε άλλα σχόλια στο Twitter την Τρίτη, ο Μασκ είπε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν τελείωσε με την πώληση των μετοχών της Tesla και είπε επίσης ότι θα αγοράσει ξανά μετοχές της Tesla εάν δεν κλείσει η συμφωνία με το Twitter.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο και είχε πει τότε ότι δεν είχαν προγραμματιστεί περαιτέρω πωλήσεις. Αλλά από τότε, νομικοί εμπειρογνώμονες είχαν προτείνει ότι εάν ο Μασκ αναγκαστεί να ολοκληρώσει την εξαγορά ή να επιλύσει τη διαφορά με αυστηρή ποινή, είναι πιθανό να πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Οι ΗΠΑ «τιμωρούν» τον Μαδούρο με ξεπάγωμα των κυρώσεων σε πετρέλαιο και αέριο

Οκτώ τραυματίες από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα