ΑΘΗΝΑ
19:18
|
29.03.2023
Δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, για την άσκηση δίωξης για δωροληψία, έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε σήμερα την απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου, από κάθε κατηγορία σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Σημειώνεται ότι όλοι οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και δυο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και πρόσωπα όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχουν επίσης απαλλαγεί.

Οι δικαστές του Συμβουλίου αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Κάψου που ζητούσε να μην ασκηθεί δίωξη εις βάρος του πρώην υπουργού.

Όπως αναφέρει το βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να αποδοθεί κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση που εφέρετο να είχε τελεστεί το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως  17.5.2012».

Παράλληλα οι δικαστές φέρονται να εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στηρίζουν την κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, για υπερτιμολόγηση φαρμάκων της Novartis, και συνεπώς απαλλάσσεται από την κατηγορία.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δικαστές στην αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», τις οποίες χαρακτηρίζουν «αόριστες», με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κολομβία: Εννέα στρατιώτες νεκροί σε ένοπλη σύγκρουση

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Νέα πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS η Ντίλμα Ρούσεφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα