ΑΘΗΝΑ
11:50
|
06.05.2024
Μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 46 πυρκαγιές και 361 πυρκαγιές μέσα στην τελευταία βδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οριοθετήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Πετρωτό Δομοκού ανακοίνωσε το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ραφαέλα Τζίμα επισημαίνοντας πως μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τουλάχιστον 46 πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:48 το πρωί σε δασική έκταση στον Ασκό Ζακύνθου έχει οριοθετηθεί και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και  11 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στις 12:13 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μεγάλα Αλώνια προς ασφαλή κατεύθυνση. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 11:43 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, η οποία ελέγχθηκε σε λιγότερο από μία ώρα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:14 στη Σπιάντζα Ηλείας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ορεινής του δήμου Σερρών έχει ελεγχθεί και επιχειρούν  32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα.

Στην τακτική, καθημερινή ενημέρωση που έκανε το απόγευμα η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 46 πυρκαγιές, 361 πυρκαγιές μέσα στην τελευταία βδομάδα και πάνω από 3.800 δασικές φωτιές από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως αυτή τη βδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 782 αστικές πυρκαγιές και 493 παροχές βοηθείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα