ΑΘΗΝΑ
09:18
|
19.04.2024
Έδινε στο Ριάντ στοιχεία όσων επέκριναν το καθεστώς και τη βασιλική οικογένεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω επικρίσεων εναντίον των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας, αλλά και της χώρας μας, για προσέγγιση με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που έχει κατηγορηθεί για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το Σαουδαραβικό καθεστώς βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ο λόγος αυτή τη φορά, που το Ριάντ – γνωστό παγκοσμίως για αυταρχικές πολιτικές, περιφρόνηση των προσωπικών δεδομένων και μια σειρά άλλες πρακτικές – είναι η καταδίκη ενός πρώην υπαλλήλου του Twitter που κατηγορείται ότι έδινε στο σαουδαραβικό καθεστώς στοιχεία αντιφρονούντων.

Ο πρώην υπάλληλος του Twitter κρίθηκε ένοχος χθες Τρίτη 9 Αυγούστου, για κατασκοπεία χρηστών του κοινωνικού δικτύου για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, η οποία προσπαθούσε να μάθει την ταυτότητα ατόμων που επικρίνουν το καθεστώς και τη βασιλική οικογένεια.

Ο Άχμαντ Αμπουάμο, την ποινή του οποίου αναμένεται να εκδώσει δικαστήριο της Καλιφόρνιας αργότερα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ 10 και 20 ετών για δράση για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παραποίηση εγγράφων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπάλληλος του Twitter, που συνελήφθη στο Σιάτλ τον Νοέμβριο του 2019, προσεγγίστηκε από το Ριάντ στα τέλη του 2014-αρχές του 2015 προκειμένου να διαβιβάσει στο Σαουδαραβικό καθεστώς δεδομένα χρηστών που είναι προσβάσιμα μόνο εσωτερικά (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης κ.λπ.)

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει την ετυμηγορία. Η πλατφόρμα κατηγορεί τον πρώην υπάλληλο της ότι δεν σεβάστηκε τους κανόνες της εταιρείας, καθώς δεν δήλωσε στους ανωτέρους του ότι έλαβε 100.000 δολάρια και ένα ρολόι αξίας άνω των 40.000 δολαρίων, από στενό της μοναρχίας της Σαουδικής Αραβίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα