ΑΘΗΝΑ
08:39
|
06.05.2024
Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Δομοκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Σαμοθράκη που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, μια ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή του νησιού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής: 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη καθώς και τέσσερα οχήματα.

Από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελούνταν από 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Δομοκό

Εντωμεταξή, και παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, η μεγάλη πυρκαγιά στο Πετρωτό του Δήμου Δομοκού Φθιώτιδας, συνεχίζει να καίει χωρίς να κινδυνεύουν πάντως κατοικίες.

Από νωρίς το πρωί στην κατάσβεσή της έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο. 

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα