ΑΘΗΝΑ
04:23
|
26.04.2024
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Έρευνας του λογισμικού Pegasus του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε το Ισραήλ και έμαθε «πράγματα και θάματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 22 συμβόλαια με υπηρεσίες, οργανισμούς ή εταιρίες ασφαλείας σε 12 από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. εξακολουθεί να έχει η ισραηλινή εταιρία NSO του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus αναφέρει ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Χα’αρετζ με ημερομηνία 9 Αυγούστου.

Η πληροφορία αυτή  δόθηκε σε αντιπροσωπεία Επιτροπής Έρευνας του λογισμικού Pegasus του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε πρόσφατα το Ισραήλ, συναντώντας μέλη της ισραηλινής βουλής, του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, εμπειρογνώμονες και υπαλλήλους της εταιρίας NSO.

Στη διάρκεια αυτών των επαφών (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Χαάρετζ) οι ευρωβουλευτές ήθελαν να μάθουν την ταυτότητα των πελατών της NSO στην Ε.Ε. μαθαίνοντας έκπληκτοι πως οι τουλάχιστον οι μισές χώρες-μέλη είχαν συμβόλαια με την εταιρία: ειδικότερα 14 χώρες είχαν δοσοληψίες με την NSO στο παρελθόν και 12 συνεχίζουν ως σήμερα (μετά την αποχώρηση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας) προκειμένου να εξασφαλίσουν «νόμιμες υποκλοπές» τηλεπικοινωνιών. Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε επίσης πως η ισραηλινή εταιρία συνεργάζεται με 22 φορείς ασφαλείας, υπηρεσιών και οργανισμών ασφαλείας αλλά και με αστυνομικές αρχές σε 12 χώρες της Ε.Ε..  Σε ορισμένες από αυτές είχαν τουλάχιστον δύο πελάτες..

Στο ίδιο ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας δεν λείπουν οι αναφορές για τις αποκαλύψεις  στην Ελλάδα περί παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων με το λογισμικό Predator (ανάλογο του Pegasus) που έχει φτιάξει η εταιρία κυβερνοασφάλειας και παρακολουθήσεων Cytrox που ανήκει στον όμιλο Intellexa του πρώην στελέχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών  Ταλ Ντίλιαν. Θυμίζει επίσης πως η Cytrox έχει «έδρα στη Βόρεια Μακεδονία» και βάση λειτουργίας στην Ελλάδα και προηγούμενα στην Κύπρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα