ΑΘΗΝΑ
21:21
|
04.10.2022
Φιλοζωικές οργανώσεις διέσωσαν 4.000 σκυλιά ράτσας Μπιγκλς από τις μαρτυρικές συνθήκες διαβίωσης του κυνοτροφείου που τα προόριζε για φαρμακευτικά πειράματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 4.000 σκυλάκια ράτσας Μπιγκλ αναζητούν για νέα σπίτια μετά από μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.΄

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια τα πούλησε σε εργαστήρια για φαρμακευτικά πειράματα.

Αλλά η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων – και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν την αποστολή να σώσουν τα σκυλιά.

«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε η επικεφαλής της Humane Society, Κίτι Μπλοκ.

«Και θα χρειαστούν 60 ημέρες για να βγάλουμε όλα αυτά τα ζώα και να επικοινωνήσουμε με τους συνεργάτες μας στο καταφύγιο και τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα, να συνεργαστούμε μαζί τους για να πάμε τελικά αυτά τα σκυλιά σε σπίτια που θα τα αγαπούν πάντα», είπε στο Reuters.

Το κυνοτροφείο στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο το κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρής κακοποίησης των ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά σκοτώθηκαν αντί να λάβουν κτηνιατρική φροντίδα για καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Ταΐζονταν επίσης με τροφές που περιείχαν σκουλήκια, μούχλα και κόπρανα, ενώ ορισμένες θηλάζουσες μητέρες κουταβιών αρνούνταν να φάνε.

Σε μια άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά ανακοίνωσε ότι κλείνει αυτή την εγκατάσταση και τοποθετεί τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society, ανέφερε το CBS News.

Ένα από τα 4000 μπιγκλς που σώθηκαν από το κυνοτροφείο.

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, είπε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα μιας πολυετούς μάχης.

«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο σπουδαίοι είναι αυτοί οι σκύλοι γιατί έχω δύο από αυτούς», είπε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα Μπιγκλ της Envigo το 2020 και το 2021… Αυτά τα λαγωνικά τα αγόρασα επειδή δεν ήθελα να γίνουν πειραματόζωα. Και τώρα ξέρω ότι τα αδέρφια και οι αδερφές τους δεν πρόκειται να γίνουν ούτε αυτά πειραματόζωα».

Μερικά από τα σκυλιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων 200 που πήγαν στη νότια Καλιφόρνια.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις υιοθεσίας ζώων λένε ότι πολλά από τα σκυλιά παρουσιάζουν σημάδια τραύματος και μερικά από τα κουτάβια δεν είχαν κρατηθεί ποτέ και δεν ήξεραν πώς να παίξουν. Τα σκυλάκια υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς προτού διατεθούν για υιοθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Να απομυθοποιήσουμε (λίγο!) τον Pharoah Sanders;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα