ΑΘΗΝΑ
17:25
|
06.02.2023
Ο Τραμπ επικαλέστηκε την πέμπτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος λέγοντας πως δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σιγή ιχθύος» τήρησε σήμερα το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν κλήθηκε στο γραφείο της Γενικής Εισαγγελέα Νέας Υόρκης Λατίσια Τζέιμς να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν «σκοτεινές» υποθέσεις με κάποια από τα εκατοντάδες ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε την πέμπτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος λέγοντας πως δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις κάνοντας χρήση των «δικαιωμάτων και των προνομίων» που δίνει το σύνταγμα των ΗΠΑ «σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Η Γενική Εισαγγελέας Νέας Υόρκης ερευνά υποθέσεις που αφορούν τις αξίες ακινήτων του οικογενειακού ομίλου Τραμπ. Δύο από τα ενήλικα παιδιά του πρώην προέδρου, η Ιβάνκα Τραμπ και ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος  δεν κατάφεραν παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων τους να γλιτώσουν την κλήτευσή τους στο γραφείο της Τζέιμς.

Η αδιάφθορη Λετίτια Τζέιμς στο κυνήγι του Ντόναλντ Τραμπ

Κατά το παρελθόν η (εκλεγμένη με τους Δημοκρατικούς) Γενική Εισαγγελέας Νέας Υόρκης είχε αποκαλύψει πως η έρευνά της αφορά σημαντικά στοιχεία για την πιθανότητα ο οργανισμός του ομίλου Τραμπ που καταπιάνεται με τη διαχείριση ξενοδοχείων, γηπέδων γκολφ, και ακίνητης περιουσίας,  αφενός να έχει παρουσιάσει μία ωραιοποιημένη εικόνα «προσαυξημένης αξίας» σε ακίνητα που διαθέτει για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα δάνεια με προνομιακούς όρους και ταυτόχρονα να παρουσιάζει μία δυσμενέστερη αξιακή εικόνα στην εφορία για φορο-απαλλαγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Ο Βαρουφάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη για το αδιέξοδο στον Πολιτισμό

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Τσαπανίδου για κακοκαιρία: Άξιο απορίας για τι ακριβώς «κομπάζει» ο κ. Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα