ΑΘΗΝΑ
04:53
|
24.04.2024
Ο πρωθυπουργός της χώρας υποστήριξε ότι οι εγχώριοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αγοράζουν φυσικό αέριο στο ένα δέκατο της τιμής των διεθνών αγορών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα πως ενέκρινε ένα σχέδιο επιβολής περιορισμών στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου που θα εκτραπεί αντ’ αυτού στην εξαγωγική αγορά για την παραγωγή ξένου συναλλάγματος.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα πρέπει να περιορίσουν την χρήση ισχυρών φώτων και να διατηρήσουν τον κλιματισμό τους σε ψύξη μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Τα υπουργεία και οι κυβερνητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να απενεργοποιούν τον φωτισμό στο τέλος των ωρών εργασίας, ενώ θα μειωθεί και ο οδικός φωτισμός.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει την ποσότητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15%, υποστηρίζοντας ότι οι εγχώριοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής αγοράζουν φυσικό αέριο στο ένα δέκατο της τιμής που θα μπορούσε να φέρει στις διεθνείς αγορές.

Η ταχεία αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου της Αιγύπτου, που ενισχύθηκαν από την ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος της Μεσογείου, την μετέτρεψε από καθαρό εισαγωγέα σε εξαγωγέα στα τέλη του 2018. Η Αίγυπτος εξήγαγε 9,45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου τους πρώτους επτά μήνες του 2022, αύξηση 44% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας χρηματοοικονομικής ανάλυσης Refinitiv.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα