ΑΘΗΝΑ
05:52
|
26.04.2024
Μέχρι τις 4/8 όλοι οι ασθενείς ήταν άνδρες, με διάμεση ηλικία 36 ετών. Οι 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στον χρόνο επώασης της νόσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 48 ανέρχεται πλέον το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα μετά από την καταγραφή εννιά νέων περιπτώσων της νόσου μέσα στην τελευταία βδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μέχρι τις 4 Αυγούστου 2022, όλοι οι ασθενείς είναι άνδρες, με διάμεση ηλικία 36 ετών (19-59). Οι 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στον χρόνο επώασης της νόσου.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Σε 41 ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταγραφεί από την αρχή του χρόνου 17.897 κρούσματα.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε το 1958 συνήθως σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα