ΑΘΗΝΑ
19:10
|
26.04.2024
Το σκίτσο του Πορτογάλου Ροντρίγκο ντε Μάτος για τις τέταρτες δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τέταρτες δόσεις των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 ξεκίνησαν σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι έρευνες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στην στην εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 Όμικρον.

Εδώ στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε σήμερα ότι η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό θα γίνει σε δύο φάσεις έως το τέλος του χρόνου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης είπε ότι αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν». Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αμφισβητεί με το σκίτσο ο Πορτογάλος Ροντρίγκο ντε Μάτος στην ιστοσελίδα cartoonmovement.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα