ΑΘΗΝΑ
19:59
|
01.12.2022
Το σκίτσο του Πορτογάλου Ροντρίγκο ντε Μάτος για τις τέταρτες δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τέταρτες δόσεις των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 ξεκίνησαν σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι έρευνες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στην στην εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 Όμικρον.

Εδώ στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε σήμερα ότι η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό θα γίνει σε δύο φάσεις έως το τέλος του χρόνου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης είπε ότι αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν». Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αμφισβητεί με το σκίτσο ο Πορτογάλος Ροντρίγκο ντε Μάτος στην ιστοσελίδα cartoonmovement.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΕΣΥ… για πόσο ακόμα;

Ένα σκίτσο του Ιάκωβου Βάη από την εποχή της καραντίνας μ’ αφορμή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Ονομαστική ψηφοφορία ζητούν ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ (live)

Απεργούν και οι οδηγοί ασθενοφόρων στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα