ΑΘΗΝΑ
00:16
|
03.02.2023
Η Λετονία, η Λιθουανία και η Τσεχία έχουν ήδη σταματήσει να εκδίδουν θεωρήσεις για τους περισσότερους Ρώσους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα ότι από την επόμενη εβδομάδα δεν θα επιτρέπει στους περισσότερους Ρώσους πολίτες να εισέρχονται στη χώρα ακόμα και αν διαθέτουν βίζα που έχει εκδοθεί από τις εσθονικές αρχές. Ενώ ισχύουν εξαιρέσεις, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δήλωσε επίσης ότι θα σταματήσει να εκδίδει βίζες σε Ρώσους πολίτες για εργασία, σπουδές και εργασία στη χώρα.

«Έχουμε δει μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των Ρώσων πολιτών που εισέρχονται ή διέρχονται από την Εσθονία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, Ούρμας Ρενσάλου. «Η δυνατότητα που έχουν να επισκεφθούν μαζικά την Εσθονία, ή άλλα μέρη της Ευρώπης μέσω της Εσθονίας, δεν συνάδει με τις αρχές των κυρώσεων που έχουμε επιβάλει», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας ότι η εντολή τίθεται σε ισχύ από την 18η Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε την Τρίτη την Δύση να επιβάλει γενική ταξιδιωτική απαγόρευση στους Ρώσους πολίτες ως αντίδραση στον συνεχιζόμενο πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε την σκοπιμότητα μιας γενικής απαγόρευσης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες κατηγορίες, όπως τα μέλη της οικογένειας, οι δημοσιογράφοι και οι αντιφρονούντες, θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν θεωρήσεις.

Η Λετονία, η Λιθουανία και η Τσεχία έχουν ήδη σταματήσει να εκδίδουν θεωρήσεις για τους περισσότερους Ρώσους, ενώ η Φινλανδία και η Εσθονία ζήτησαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να το πράξει από κοινού.

Η Εσθονία δήλωσε ότι οι βίζες που έχουν εκδοθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ επιτρέπει στους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στη χώρα να ολοκληρώσουν τα πτυχία τους. «Για πολλούς (φοιτητές), δεδομένης της κατάστασης επί του παρόντος, η επιστροφή στην πατρίδα μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν έχουν μιλήσει ανοιχτά υπέρ της Ουκρανίας και έχουν επικρίνει το ρωσικό καθεστώς και την επιθετικότητά του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Λάουρι Λαανέμιτς.

Εξαιρέσεις έγιναν επίσης για τους Ρώσους που έχουν άδειες διαμονής μακράς διαρκείας ή εισέρχονται για ανθρωπιστικούς λόγους, τους επισκέπτες στενών συγγενών, τους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους στις διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βραζιλία το ελεγχόμενο ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Foch

Στη φόρα το ChatGPT Plus έναντι 20$ το μήνα

Επικίνδυνες γενικεύσεις βλέπει το ΚΚΕ στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα