ΑΘΗΝΑ
13:41
|
19.04.2024
Η μολδαβική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου έχει ζητήσει αναβολή πληρωμής για τον Αύγουστο, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μολδαβία δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει για φυσικό αέριο από την ρωσική Gazprom για τον μήνα Αύγουστο και θα πρέπει να ελπίζει σε αναβολή, φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της μολδαβικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου.

«Μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή ότι δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Moldovagaz, Ίον Τσεμπάν, στον μολδαβικό ειδησεογραφικό ιστότοπο NewsMaker. «Θα καλύψουμε τον Ιούλιο, αλλά δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την προκαταβολή για τον Αύγουστο. Αυτό είναι σαφές».

Ο Τσεμπάν ανέφερε ότι η Μολδαβία ελπίζει να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία το τέταρτο τρίμηνο βάσει της οποίας θα πληρώνει λιγότερα. «Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει αυτή τη στιγμή θα ήταν η αναβολή της καταβολής αυτού του ποσού μέχρι το τέταρτο τρίμηνο», υποστήριξε σύμφωνα με το NewsMaker.

Η Μολδαβία και η Gazprom συμφώνησαν σε πενταετές συμβόλαιο που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου του περασμένου έτους και απαιτεί προπληρωμή μέχρι την 20η ημέρα κάθε μήνα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας, Αντρέι Σπίνου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Moldovagaz είχε ζητήσει αναβολή πληρωμής για τον Αύγουστο, αλλά δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση. Η Gazprom έχει προειδοποιήσει τη Moldovagaz δύο φορές τον τελευταίο χρόνο ότι θα μπορούσε να σταματήσει τις προμήθειες λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα