ΑΘΗΝΑ
22:31
|
04.10.2022
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν και σήμερα τις πόλεις Χαρτούμ και Ομντουρμάν απαιτώντας την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τίποτε δεν πτοεί τους Σουδανούς δημοκράτες διαδηλωτές που θέλουν όσο τίποτε να πάρουν, ως λαός, τις τύχες στα χέρια τους και να ορίσουν ξανά, μετά από πολλές δεκαετίες, τη ζωή τους.

Ούτε οι φονικοί πυροβολισμοί των «δυνάμεων ασφαλείας». Ούτε οι συλλήψεις και οι πολύωρες ανακρίσεις στα κρατητήρια σε συνθήκες που πλησιάζουν τα βασανιστήρια. Ούτε οι συνεχείς απειλές ή οι καθησυχαστικές δηλώσεις ανώτερων στρατιωτικών με επικεφαλής τον «Πρόεδρο»-στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, που βρίσκονται πίσω από το τελευταίο πραξικόπημα της 25ης Οκτώβρη 2021.

Και απόψε οι Σουδανοί διαδηλωτές πλημμύρισαν για μία ακόμη φορά τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Χαρτούμ  εμπλουτίζοντας τα αιτήματα για την επαναφορά της δημοκρατίας με εκείνα για ασφάλεια, δωρεάν υγεία και παιδεία.

Δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών τόσο στο Χαρτούμ όσο και στη δίδυμη πόλη, Ομντουρμάν.

Οι διαδηλώσεις αυτές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Γίνονται τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα από το πραξικόπημα της 25ης Οκτώβρη. Από τότε υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς ή τη στρατονομία πάνω από 116 διαδηλωτές.

Πριν λίγες βδομάδες ο στρατηγός Μπουρχάν είχε κάνει ακόμη ένα καθησυχαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα διαβεβαιώνοντας πως θα ξεκινήσει μία διαδικασία για «εθνική συναίνεση» και νέα κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»  επαναλαμβάνοντας πως ο στρατός θα παραδώσει την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση «εάν αυτό θα επιτρέψει την σταθεροποίηση και την ευημερία του Σουδάν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Διαψεύδουν στις ΗΠΑ τα περί ενδείξεων για πιθανή χρήση πυρηνικών από Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα