ΑΘΗΝΑ
22:40
|
04.10.2022
Πριν 44 χρόνια, ο θρυλικός πιλότος Σήφης Μιγάδης έκανε το ακατόρθωτο προσγειώνοντας με ασφάλεια το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μετονομασία οδού κοντά στο πρώην αεροδρόμιο της Ολυμπιακής με το όνομα του θρυλικού πιλότου Σήφη Μιγάδη που κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια, παρά τις μεγάλες πιθανότητες για συντριβή, ένα Boeing747 στο λόφο Πανί του Αλίμου στις 9 Αυγούστου 1978, ανήγγειλε με ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Πραγματικό κατόρθωμα, στα όρια του απίθανου. Όντως, αξίζει να ονομάσουμε μία οδό “Σήφη Μιγάδη”, και μάλιστα κοντά στο πρώην Αεροδρόμιο. Πιθανότατα θα μας δοθεί η δυνατότητα τώρα που με την επένδυση-ανάπλαση θα ανοίξουν δίοδοι προς το πάρκο και κάποιοι νέοι δρόμοι μέσα στον Άλιμο. Έτσι λοιπόν σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την ηρωική του πράξη, ο Σήφης Μιγάδης θα έχει το δρόμο του… και μάλιστα κοντά στο αεροδρόμιο!

Αφορμή για την απόφαση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλι, έδωσαν οι αναρτήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το αλησμόνητο κατόρθωμα που έκανε  θρυλικός πιλότος αποτρέποντας αεροπορικό δυστύχημα διασώζοντας τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων (εντός και εκτός αεροπλάνου).

Πριν 44 χρόνια, το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής» με 348 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος «έχασε» τον ένα του κινητήρα στη διάρκεια της απογείωσης. Ο πιλότος Σήφης Μιγάδης και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Φικάρδος κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το τεράστιο αεροπλάνο στον αέρα σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το έδαφος.

Στη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτε από τους 348 επιβάτες και τα άλλα 18 μέλη του πληρώματος επιστρατεύοντας κάθε δράμι ψυχραιμίας και θάρρους και βγάζοντας «ψεύτες» όλους τους προσομοιωτές της Boeing οποτεδήποτε καταχωρήθηκαν τα δεδομένα της συγκεκριμένης πτήσης…

Ο θρυλικός πιλότος Σήφης Μιγάδης πριν πιάσει το πηδάλιο αεροσκάφους είχε πολεμήσει στη μάχη της Κρήτης, το 1941. Προσελήφθη από τους πρώτους στην Ολυμπιακή από την οποία όμως απολύθηκε κατά την περίοδο της δικτατορίας. Επαναπροσλήφθηκε κατά τη μεταπολίτευση και έκτοτε έγραψε ιστορία ως ένας από τους Έλληνες πιλότους-σύμβολα για τη στάση ζωής και τους αγώνες του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα