ΑΘΗΝΑ
04:48
|
05.05.2024
Από Σεπτέμβριο και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή, χωρίς όμως να κάνει καμιά αναφορά στα τεράστια κενά που παραμένουν.

Από αύριο αρχίζει, και ο Γολγοθάς των αναπληρωτών που κάθε χρόνο «περιοδεύουν» ανέστιοι ανά την Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν με πρόχειρο τρόπο τις τεράστιες ανάγκες, καθώς όπως ανακοίνωσε η υπουργός, σήμερα υπογράφεται η σχετική πρόσκληση.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5:30, από τον Σεπτέμβριο, σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα, που προχωρά παρά τις καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων για προχειρότητα και έλλειψη απαραίτητων δομών.

Όσο αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε σχετική ερώτηση η κ. Κεραμέως, ανέφερε πως θα κάνει την εμφάνισή της από τον Σεπτέμβριο με στόχο την «αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων» και υποστήριξε πως το σύστημα ελέγχου ταυτοτήτων με τα τουρνικέ που εγκαθίστανται ήδη στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να επεκταθούν σε όλες τις σχολές αποτελεί «βήμα προόδου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα