ΑΘΗΝΑ
05:58
|
26.04.2024
Για πρώτη φορά υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος στις ελεγχόμενες από τη Μόσχα περιοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας του, ταξίδεψε χθες στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας από τους ηγέτες των αυτονομιστών ενίσχυση των δεσμών με τη Μόσχα.

Πρόκειται για τηνσπουδαιότερη αντιπροσωπεία που στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη των εχθροπραξιών στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε μήνυμα του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι κατόπιν εντολής του Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, και είχε συνομιλίες με τους επικεφαλής των αυτοανακυρηγμένων Δημοκρατιών, της LPR Λεονίντ Πασέτσνικ και της DPR Ντενίς Πουσίλιν. Το θέμα που απασχόλησε τις συνομιλίες, ήταν, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρώην πρόεδρο,ς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ρώσος γενικός εισαγγελέας Ιγκόρ Κρασβόφ, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Σεργκέι Κιριγιένκο, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκολτσεφ, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

«Εξετάσαμε επίσης τα θέματα βοήθειας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των LPR και DPR. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας των LPR και DPR με αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην αποκατάσταση υποδομών, τις επισκευές νοσοκομείων, τις εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και σε κοινωνικά προβλήματα και την απαιτούμενη στήριξη προς τους πολίτες», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής τον ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών σχετικά με «εγκλήματα που διέπραξαν Ουκρανοί εθνικιστές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα