ΑΘΗΝΑ
22:57
|
04.10.2022
Από το 2023 σταματά η πώληση του προϊόντος μετά τις χιλιάδες αγωγές από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι περιείχε αμίαντο και προκαλούσε καρκίνο των ωοθηκών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το επόμενο έτος αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά η βρεφική πούδρα της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson. Το παγκόσμιο τέλος του διαβόητου ταλκ αποφασίστηκε δύο χρόνια μετά την απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την αμερικανική αγορά. Ο αμερικανός φαρμακευτικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με χιλιάδες αγωγές από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο και προκαλούσε την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών. Ωστόσο, η ίδια εταιρεία εμμένει ότι ανεξάρτητες έρευνες ετών έχουν αποδείξει ότι το προϊόν της είναι ασφαλές.

«Ως μέρος μιας παγκόσμιας αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, λάβαμε την εμπορική απόφαση να μεταβούμε σε ένα χαρτοφυλάκιο βρεφικής σκόνης με βάση το άμυλο καλαμποκιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Johnson & Johnson. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η σκόνη μωρών με βάση το άμυλο αραβοσίτου πωλείται ήδη σε χώρες σε όλο τον κόσμο. «Η θέση μας για την ασφάλεια του ταλκ μας παραμένει αμετάβλητη», τόνισε η αμερικανική εταιρεία και διαβεβαίωσε: «Στηρίζουμε τις δεκαετίες ανεξάρτητης επιστημονικής ανάλυσης από ειδικούς ανά τον κόσμο που επιβεβαιώνουν ότι η βρεφική πούδρα με βάση το ταλκ της Johnson είναι ασφαλής, δεν περιλαμβάνει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο». 

Το 2020, η J&J σταμάτησε την πώληση της βρεφικής πούδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης στη ζήτηση και πώληση του προϊόντος από το καταναλωτικό κοινό, το οποίο σύμφωνα με τον φαρμακευτικό κολοσσό επηρεάστηκε από την «παραπληροφόρηση» και τις αγωγές γυναικών.

Πάντως το 2018 δημοσιογραφική έρευνα που είχε διενεργήσει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε διαπιστώσει ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο εν γνώσει της εταιρείας Johnson & Johnson.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα