ΑΘΗΝΑ
22:37
|
04.10.2022
Το ερώτημα «από τι πέθανε ένας ασθενής» δεν είναι εύκολο, λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν κατανοώ τη χαλάρωση που υπάρχει. Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 θανάτους τον μήνα», δήλωσε, σήμερα μιλώντας στον Open, ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι με τέτοιες λογικές δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε το επόμενο κύμα του ιού.

Σχολιάζοντας το καθησυχαστικό κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «οι αριθμοί και τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους» και έκανε λόγο για «υποτίμηση από υγειονομικούς και Πολιτεία»

«Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες θανάτους. Κοντεύουμε να φτάσουμε τους 1.000 θανάτους το μήνα, το καλοκαίρι» επεσήμανε υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2020 είχαμε ελάχιστα κρούσματα και θανάτους. «Το 2022 εξαιτίας των ακραίων χαλαρωτικών μέτρων και της υποτίμησης του ιού αν δεν δούμε την πραγματικότητα του έκτου κύματος, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το έβδομο κύμα», υπογράμμισε.

Σχετικά με την αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε: «Να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα. Το ερώτημα “από τι πέθανε ένας ασθενής” δεν είναι εύκολο ερώτημα. Το θέμα δεν είναι αν ο κορονοϊός είναι η κύρια αιτία ή η δευτερεύουσα αιτία θανάτου, γιατί πολλοί ασθενείς πεθαίνουν από επιπλοκές, ενδονοσοκομοιακές λοιμώξεις κ.λπ., αλλά η αιτία που τους οδήγησε ήταν ο κορονοϊός, ή συνέβαλε. Από την αρχή της πανδημίας είχαμε τα ίδια προβλήματα για την μέτρηση του αριθμού των θανάτων» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος ενώ τόνισε ότι μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα δεν έχουν αυτή τη στιγμή νόημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

Σύλληψη 10χρονου Παλαιστίνιου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λόφο Στρέφη και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα