ΑΘΗΝΑ
22:25
|
03.05.2024
Ζητά να αποκατασταθούν τα προνόμια που του αφαιρέθηκαν τον περασμένο Μάιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή εναντίον της κάτω Βουλής κατέθεσε στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ζητώντας να αποκατασταθούν τα προνόμια τα οποία του αφαιρέθηκαν τον περασμένο Μάιο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου ο δικηγόρος του.

Η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής κάτω Βουλής αποφάνθηκε τον Μάιο ότι ο κ. Σρέντερ, που εδώ και χρόνια επικρίνεται για τις σχέσεις του με τη Ρωσία, δεν πρέπει να διαθέτει πλέον γραφείο στην έδρα της εθνικής αντιπροσωπείας, κρίνοντας πάντως πως η σύνταξή του, ύψους 8.300 ευρώ, θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά και ότι θα πρέπει να συνεχίσει να έχει αστυνομικούς ως σωματοφύλακες.

Η ομάδα των δικηγόρων του πρώην καγκελάριου όμως επιχειρηματολογεί ότι η απόφαση της επιτροπής της Μπούντεσταγκ να του αφαιρεθεί και να κλείσει το γραφείο του στο κτίριο ήταν παράνομη.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, δέχεται σφοδρές επικρίσεις διότι κατείχε για χρόνια κορυφαίες θέσεις σε ρωσικές εταιρείες του τομέα της ενέργειας, ενώ συνεχίζει να έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει προσωπικό του φίλο, και απέφυγε να καταδικάσει τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, παρά τις μεγάλες πιέσεις που του ασκήθηκαν.

Τον Μάιο, μετά από πολλές πιέσεις, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη θέση που κατείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft και απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση στο ΔΣ της Gazprom.

Μόλις τη Δευτέρα η επιτροπή διαιτησίας του SPD στη γενέτειρα του Σρέντερ, το Ανόβερο, απέρριψε την αποπομπή του πρώην καγκελαρίου από το κόμμα. Ωστόσο, αρκετές ενώσεις του SPD ζητούν έφεση κατά της απόφασης

Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες ο Όλαφ Σολτς, προτίμησε την αμφισημία όταν ερωτήθηκε εάν ο προκάτοχός του μπορεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή στην ουκρανική κρίση. Ο Γερμανός καγκελάριος, περιορίστηκε να απαντήσει πως θα ήταν «αξιέπαινο» αν ο κ. Σρέντερ έπειθε τη Μόσχα να παραλάβει την επισκευασμένη τουρμπίνα που οι ρωσικές αρχές λένε ότι είναι ο λόγος που έχει μειωθεί η ροή φυσικού αερίου προς τη γερμανική αγορά μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα