ΑΘΗΝΑ
15:57
|
26.04.2024
Τα δημόσια κτήρια στη χώρα θα θερμαίνονται μόνο μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ κτίρια και μνημεία δεν θα φωτίζονται τη νύχτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα δημόσια κτίρια στη Γερμανία θα πρέπει να θερμαίνονται μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την προγραμματισμένη νομοθεσία για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι διαφημίσεις θα πρέπει να σταματήσουν να φωτίζονται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας.

«Τα δημόσια κτίρια, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιδρύματα, φυσικά, θα πρέπει να θερμαίνονται μόνο μέχρι τους 19 βαθμούς», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Υπηρεσία Ενέργειας (DENA), υπάρχουν συνολικά περίπου 186.000 δημόσια κτίρια στη Γερμανία. Μειώνοντας την θερμοκρασία δωματίου κατά έναν βαθμό Κελσίου, μπορεί να εξοικονομηθεί περίπου έξι τοις εκατό του φυσικού αερίου που καταναλώνεται για την θέρμανση κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, τα κτίρια και τα μνημεία δεν πρέπει πλέον να φωτίζονται τη νύχτα και οι διαφημίσεις δεν πρέπει να φωτίζονται καθόλου, σύμφωνα με τον Χάμπεκ. «Χρειάζεται επίσης περισσότερη εξοικονόμηση στον κόσμο της εργασίας», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό συζητείται επί του παρόντος με το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικούς εταίρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα