ΑΘΗΝΑ
23:35
|
26.04.2024
Ο δράστης άνοιξε πυρ κατά συγγενών του και περαστικών γύρω από το σπίτι του στην πόλη Τσέτινα. Τριήμερο πένθος στο Μαυροβούνιο μετά το μακελειό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα του Μαυροβουνίου. Η ένοπλη επίθεση αποδίδεται σε καβγά του δράστη με συγγενείς του. «Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένα μέλος της αστυνομίας», σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία RTCG του Μαυροβουνίου, που πρόσθεσε ότι ο δράστης συγκαταλέγεται στα θύματα. Αστυνομικός που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας των δυτικών Βαλκανίων ο ένοπλος δράστης σκότωσε αρχικά τρία μέλη της οικογένειάς του και στη συνέχεια άνοιξε πυρ κατά περαστικών. Ο ιστότοπος Ιn4s αναφέρει ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 34χρονος κάτοικος Βούτσκο Μπορίλοβιτς, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ατόμων γύρω από το σπίτι του λόγω κάποιας οικογενειακής διένεξης.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στο κεφάλι. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διένεξη ή αν αυτοκτόνησε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς, κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα μετά την τραγωδία στην Τσέτινα. «Καλώ όλους τους πολίτες του μαυροβουνίου να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών των αθώων θυμάτων», σχολίασε στο Telegram ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός.

Τα συλλυπητήρια τους στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και ο επικεφαλής του Κόμματος  Ελευθερίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, με μηνύματά τους στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα