ΑΘΗΝΑ
09:37
|
25.04.2024
Σχεδόν 40 παιδιά Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος στα κατεχόμενα εδάφη από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ εξέφρασε χθες «συναγερμό» για τον μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων –ιδιαίτερα παιδιών– που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μέχρι στιγμής φέτος, ανέφερε το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφοριών.

Σχεδόν 40 παιδιά Παλαιστινίων έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος στα κατεχόμενα εδάφη με τις ισραηλινές δυνάμεις να φαίνεται να χρησιμοποιούν θανατηφόρα βία με τρόπο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε η Μπατσελέτ στη δήλωση.

«Το να προκαλείς κακό σε οποιοδήποτε παιδί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης είναι βαθιά ανησυχητικό και ο φόνος και ο ακρωτηριασμός τόσων πολλών παιδιών φέτος είναι ασυνείδητος», πρόσθεσε η Μπατσελέτ.

Δεκαεννέα παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μόνο την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών παιδιών από την αρχή του έτους σε 37, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεκαεπτά από τα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις και άλλα δύο σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ισραηλινές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο απολογισμός των θυμάτων αμάχων στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα «ήταν βαρύς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα.

“Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είναι σαφές. Απαγορεύεται η έναρξη επίθεσης που ενδέχεται να σκοτώσει ή να τραυματίσει τυχαία αμάχους ή να βλάψει πολιτικά αντικείμενα, με δυσανάλογο τρόπο σε σχέση με το συγκεκριμένο και άμεσο στρατιωτικό πλεονέκτημα που αναμένεται. Τέτοιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν”, είπε η Μπατσελέτ.

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των 48 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην τριήμερη επίθεση στη Γάζα από την Παρασκευή έως την Κυριακή, τουλάχιστον 17 ήταν παιδιά και τέσσερις γυναίκες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα από τους 360 Παλαιστίνιους που αναφέρθηκαν ότι τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση ήταν άμαχοι, μεταξύ των οποίων 151 παιδιά και 58 γυναίκες, ανέφερε ο ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα