ΑΘΗΝΑ
08:28
|
25.04.2024
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Αναζητούνται οι δράστες της «τρομοκρατικής ενέργειας», σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι δράστες επιτέθηκαν εναντίον λεωφορείου και χώρου στάθμευσης οχημάτων κοντά στον Τάφο του Δαυίδ στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρουν η αστυνομία και υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

Οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Το κόκκινο αστέρι του Δαυίδ», ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας ομόλογη του Ερυθρού Σταυρού), έκανε λόγο για επτά τραυματίες, δύο σοβαρά. «Υπάρχουν συνολικά επτά τραυματίες, όλοι τους είχαν τις αισθήσεις τους, μια γυναίκα και έξι άνδρες, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στην τρομοκρατική επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ», ανέφερε νωρίτερα ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος της Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ.

«Φθάσαμε πολύ γρήγορα επιτόπου. Στην οδό Μααλέ Χασαλόμ (…) μας φώναξαν διερχόμενοι να πάμε να προσφέρουμε φροντίδες σε δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών που είχαν τραυματιστεί μέσα στο λεωφορείο. Είχαν τις αισθήσεις τους και μπορούσαν να βαδίσουν», ενώ έφεραν τραύματα «στο πάνω μέρος του σώματος», ανέφεραν δύο τραυματιοφορείς της Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ, σύμφωνα με την οργάνωση βοήθειας και περίθαλψης.

Η εφημερίδα «Τάιμς του Ισραήλ» μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας εκ των δραστών περίμενε στη στάση του λεωφορείου για να επιβιβαστούν οι πολίτες και στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Σε δήλωσή του στο βρετανικό BBC, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους δράστες ενώ τόνισε ότι όσοι εξαπέλυσαν αυτήν την επίθεση «θα πληρώσουν το τίμημα του κακού που προκάλεσαν στους πολίτες μας».

«Επέστρεφα από το Τείχος των Δακρύων. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο επιβάτες. Σταμάτησα στη στάση λεωφορείων στον Τάφο του Δαυίδ. Εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα πυρά», αφηγήθηκε ο οδηγός του λεωφορείου, Ντανιέλ Κανιέβσκι, σε ομάδα δημοσιογράφων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «προληπτική επιχείρηση» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση ανταπέδωσε εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι, μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ αλλά και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αυτή την κλιμάκωση, που πάντως τερματίστηκε την περασμένη Κυριακή, μετά την συμφωνία κατάπαυσης πυρός με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα