ΑΘΗΝΑ
05:27
|
11.05.2024
Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συγκεκριμένα βήματα για την ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για μια επαγγελματική συνομιλία και συγκεκριμένα βήματα για την ανταλλαγή κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά: η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για μια επαγγελματική συνομιλία και συγκεκριμένα βήματα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά μόνο επαγγελματικά. Οι άνθρωποι που πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα είναι έτοιμοι. Και αυτή η δουλειά δεν γίνεται στη δημοσιότητα», είπε σε συνέντευξή της στο Voskresny Vecher (το απόγευμα της Κυριακής) με το πρόγραμμα Vladimir Solovyov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες ανταλλαγής του Ρώσου υπηκόου Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, φέτος.

«Όσον αφορά τη ρωσική πλευρά, όλα είναι έτοιμα γι’ αυτό. Εάν η αμερικανική πλευρά συνεχίσει να επιδίδεται σε φρικτές πολιτικές ίντριγκες και καβγάδες, τότε αφήστε τους Αμερικανούς πολίτες να γνωρίσουν τους “ήρωές” τους», είπε.

Νωρίτερα η Ουάσιγκτον πρότεινε στη Μόσχα να ανταλλάξει τον Ρώσο επιχειρηματία Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορία όπλων, με την υπήκοο των ΗΠΑ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, που καταδικάστηκε στη Ρωσία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, και τον Πολ Γουίλαν, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία.

Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μεταξύ των θεμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στις 29 Ιουλίου. Η ρωσική πλευρά δήλωσε μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ότι ο Λαβρόφ πρότεινε ότι η διπλωματία χαμηλών τόνων θα ήταν πιο κατάλληλη σε αυτό το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να δώσει περισσότερα δικαιώματα στην Παλαιστίνη

Ασκήσεις με πυρηνικά όπλα διεξάγουν Ρωσία και Λευκορωσία

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα