ΑΘΗΝΑ
02:01
|
20.06.2024
Τα σχέδια των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία στον κόσμο απέτυχαν, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να απομονώσουν τη Ρωσία στον κόσμο απέτυχαν, γεγονός που εξηγεί τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας μέσω τρίτων, δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Χρησιμοποιούν άλλους για να υλοποιήσουν την ιδέα τους [να προσθέσουν τη Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο]. Στην πραγματικότητα, τα κράτη της Βαλτικής έχουν ήδη μιλήσει σχετικά με αυτό το θέμα», είπε σε συνέντευξή της στο Voskresny Vecher (το απόγευμα της Κυριακής) στο Πρόγραμμα Vladimir Solovyov του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1.

Τόνισε ότι η Δύση δεν κατάφερε να απομονώσει τη Ρωσία, όπως δεν κατάφερε να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα και ιστορία. «Δεν συνέβη. Ο κόσμος δεν έδωσε σημασία σε όλα όσα έλεγε η Ουάσιγκτον. Η Δύση έχει απομονωθεί από τη χώρα μας και στη συνέχεια πυροδότησε το Σχέδιο Β – να κάνει κακό όπου είναι δυνατόν. Κυρίως με πληρεξούσιο», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον προτιμά να το κάνει μέσω εκείνων των χωρών που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με τα λόγια της, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι «η ελίτ, που είναι υπεύθυνη για τα βήματά της», και η Ουάσιγκτον το χρησιμοποιεί.

Υπενθύμισε ότι η Μόσχα έχει εξηγήσει ξεκάθαρα στην Ουάσιγκτον ποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό το βήμα (καταχώριση της Ρωσίας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας). «Αν μπορούν να διαβάσουν, πιθανότατα καταλαβαίνουν. Το έχουμε πει πολλές φορές – όχι μόνο προφορικά, αλλά και σε γραπτά σχόλια, και μάλιστα τα μεταφράσαμε στα αγγλικά. Άρα, το ζήτημα είναι στους ανθρώπους με τους οποίους ασχολούμαστε. Αλλά τα πάντα έχουν ειπωθεί πολλές φορές», τόνισε η Ζαχάροβα.

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε την Πέμπτη μια δήλωση που αναγνωρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως τρομοκρατία και ανακηρύσσει τη Ρωσία κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Εκτός από αυτό, οι Λετονοί νομοθέτες κάλεσαν τις χώρες της ΕΕ να αναστείλουν την έκδοση βίζας εισόδου σε Ρώσους υπηκόους. Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η Ζαχάροβα είπε ότι τα βήματα της Λετονίας έχουν τις ρίζες τους στη έμφυτη ξενοφοβία και δεν έχουν βάση.

Η Ουκρανία κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσθέσουν τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που χορηγούν την τρομοκρατία. Οι ίδιες εκκλήσεις ακούστηκαν από αρκετούς αμερικανούς νομοθέτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Σε ιστορική κρίση το σύστημα εξουσίας στο Ισραήλ

Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ψαρά

Πούτιν-Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε νέες ράγες οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα