ΑΘΗΝΑ
02:44
|
06.05.2024
Φόβοι για πολλά παιδιά μεταξύ των θυμάτων και τουλάχιστον 45 τραυματίες εν ώρα λειτουργίας. Η φωτιά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έως και 45 φέρουν σοβαρά τραύματα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εκκλησία εν ώρα λειτουργίας στην πόλη Γκίζα της Αιγύπτου. Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέτεντ Πρες (Associated Press) κάνει λόγο για τουλάχιστον 41 νεκρούς.

Υπάρχουν φόβοι ότι πολλά από τα θύματα είναι παιδιά καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης εντός του ναού λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός. 

Η φωτιά, η οποία προς το παρόν αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα, εκδηλώθηκε ενώ έως και 5.000 πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στον ναό Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα της Γκίζας. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι επικράτησε χάος και πανικός όταν εκδηλώθηκε η φωτιά με αποτέλεσμα πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν εντός της εκκλησίας.

Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο στην Γκίζα, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που μαίνονταν.

Μήνυμα στο Facebook ανήρτησε για την τραγωδία ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. «Έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, άμεσα, για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού και των συνεπειών του αλλά και για να παράσχουν κάθε βοήθεια στους τραυματίες», έγραψε ο Αιγύπτιος πρόεδρος και επίσης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των «αθώων θυμάτων που αποδήμησαν εις Κύριον σε έναν από τους οίκους που λατρεύεται».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε ήδη τη λύπη του για την αυτήν την τραγική απώλεια ζωών στο ναό της Γκίζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα