ΑΘΗΝΑ
05:26
|
06.05.2024
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης δήλωσαν ότι 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης δήλωσαν την Κυριακή ότι 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Περισσότερες από 24.624 οικογένειες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε όλες τις επαρχίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ταλαάτ αλ-Σαρτζάμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah που διοικείται από τους Χούτι.

Είπε ότι πάνω από 5.699 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις.

«Αναφέρθηκαν επίσης ζημιές σε ιστορικές πόλεις όπως η Παλιά Σαναά», είπε ο εκπρόσωπος.

Οι αντάρτες Χούτι ελέγχουν τις περισσότερες επαρχίες στη βόρεια Υεμένη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, της Ιμπ, του Ντάμαρ, της Σαάντα, της Χατζά και του Αλ Τζαουφ.

Την Παρασκευή, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι τουλάχιστον 77 Υεμενίτες έχουν σκοτωθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Η Υεμένη στερείται κατάλληλων υποδομών λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο οποίος υπογράμμισε τις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες που παρέχονται στους Υεμενίτες και επιδείνωσε τα δεινά τους σε περιόδους ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η Υεμένη έχει κατακλυστεί από βία και αστάθεια από το 2014, όταν οι αντάρτες Χούτι που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Σαναά.

Μια στρατιωτική εκστρατεία που ξεκίνησε η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της το 2015 για την αποκατάσταση της κυβέρνησης της Υεμένης έχει επιδεινώσει μια ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος. Εκατομμύρια υποφέρουν από πείνα εν μέσω επίμονων συνθηκών που μοιάζουν με λιμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα