ΑΘΗΝΑ
00:54
|
07.05.2024
Ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) για την κατάσταση που επικρατεί σε νησίδα στον Έβρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να δοθεί ένα τέλος στη ρατσιστική κτηνωδία «μαζί με την κυβέρνηση που την χρησιμοποιεί για να συσπειρώσει στη δεξιά πολυκατοικία τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της» απαιτεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε νησίδα του Έβρου, όπου δεκάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι και έχει ήδη σημειωθεί ο θανατος ενός πεντάχρονου παιδιού από τσίμπημα σκορπιού.

«Η κυβέρνηση που ασχολείται πυρετωδώς με παρακολουθήσεις οπως του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αρνείται να εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να προχωρήσει σε διάσωση των 40 αποκλεισμένων σε νησίδα απο τις 9/8 Σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να σβήσει απο το δηλητήριο του σκορπιού η πεντάχρονη αντί να έχει περίθαλψη σε μονάδα υγείας» υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ, συμπληρώνοντας πως «η κτηνωδία της κυβέρνησης αφήνει την εννιάχρονη αδελφή της σε κίνδυνο αφου και η ίδια τσιμπήθηκε από σκορπιό».

Την ίδια ώρα, η οργάνωση επισημαίνει πως πρόκειται για την «ίδια πολιτική που έχει μετατρέψει το Λιμενικό σε ανθρωποδιώχτες προσφύγων στο Αιγαίο ενω την ίδια στιγμή στοχοποιεί φωνές που καταγγέλλουν τη ρατσιστιστική δολοφονική πολιτική όπως του Ιάσονα Αποστολοπουλου και της ολλανδής δημοσιογράφου Ινγκεμποργκ Μπέγκελ. Πως βρέθηκαν πνιγμένοι με χειροπέδες στα ανοιχτά της Χίου;»

«Απὀ το ποτάμι του Έβρου μέχρι τα νερά του Αιγαίου η βρόμικη πολιτική των ανταγωνισμών με την Τουρκία έχει μετατρέψει τα σύνορα σε αδιαπέραστο πέρασμα για πρόσφυγες που επιχειρούν να ξεφύγουν από το θάνατο στις χώρες τους. Είναι ώρα να διώξουμε τη κυβέρνηση των υποκλοπών, των ρατσιστικών δολοφονιών στα σύνορα, της ακρίβειας και της πολεμοκαπηλίας. Απαιτούμε την άμεση διάσωση των 40 προσφύγων στη νησίδα του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα