ΑΘΗΝΑ
11:12
|
27.09.2022
Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν χθες μετά από πλημμύρες στο Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν χθες μετά από καταρρακτώδη βροχή που πλημμύρισε διάφορες περιοχές στο Σουδάν, μετέδωσε το επίσημο σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων (SUNA).

Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την αρχή της περιόδου των βροχών τον Μάιο, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας περιόδου των βροχών του Σουδάν, η οποία λαμβάνει χώρα μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, η χώρα είναι μάρτυρας πλημμυρών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές σε σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες.

Σε δήλωση τύπου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον ΟΗΕ ανέφερε ότι οι αρχικές αναφορές υπολογίζουν ότι περίπου 28.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις ξαφνικές πλημμύρες στην πολιτεία του Κεντρικού Νταρφούρ τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Κυβέρνησης (HAC), ανθρωπιστικούς εταίρους επί τόπου και άλλες τοπικές πηγές. Περίπου 2.800 σπίτια καταστράφηκαν και περισσότερα από 1.620 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Οι βροχές και οι πλημμύρες κατέστρεψαν επίσης 63 πηγές νερού, 73 πηγάδια, καθώς και έναν ανεπιβεβαίωτο αριθμό αγροκτημάτων που επηρεάζουν τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, πρόσθεσε.

Τα ποσοστά αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερα μια εβδομάδα μετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτάνει με την αστυνομική βία» στο ΑΠΘ

Gharbzadegi: Η «Δυτικοπληξία» του Ιράν

Οι «τρομονόμοι» των ΗΠΑ αφήνουν αβοήθητους τους Σομαλούς

Τι δεν μετρά το Ακροδεξιόμετρο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα