ΑΘΗΝΑ
19:23
|
26.04.2024
Η μείωση της στάθμης των νερών του ποταμού Κολοράντο αναγκάζουν επτά πολιτείες και τις αρχές στο Βόρειο Μεξικό να προβούν σε δραστικά μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι πολιτειακές αρχές σε Αριζόνα και Νεβάδα αναγκάζονται να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα χρήσης νερού μετά τη νέα δραματική μείωση της στάθμης των νερών του ποταμού Κολοράντο.

Οι περικοπές στη χρήση νερού σε γεωργία και νοικοκυριά αποφασίστηκε να τεθούν σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες ή το αργότερο στις αρχές του 2023.

Ο ποταμός Κολοράντο διαρρέει τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ και το βόρειο Μεξικό με μήκος 2.330 χλμ και πηγάζει από τα Βραχώδη Όρη.

Ο ποταμός και οι παραπόταμοί του ελέγχονται από μεγάλα φράγματα (π.χ. Φράγμα Χούβερ) αποταμιευτήρες και υδραγωγεία και παρέχει νερό σε πάνω από 40 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εντός και εκτός της λεκάνης απορροής και ποτίζει καλλιέργειες αξίας περίπου 15 δις. δολαρίων το χρόνο.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει, ήδη από τον Ιούνιο, πως επτά πολιτείες, η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Νεβάδα, το Νέο Μεξικό, η Γιούτα και το Γουαϊόμινγκ θα πρέπει να προετοιμαστούν για έκτακτες περικοπές της τάξης του 15% προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα περικοπών.

Η οδηγία για νέα μέτρα έχει αυξήσει τις τριβές ανάμεσα στις πολιτείες, η καθεμία των οποίων έβαζε σε προτεραιότητα τους κατοίκους της και τις τοπικές ανάγκες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε καν διάθεση διαπολιτειακής συνεννόησης για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος σε βάθος χρόνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα