ΑΘΗΝΑ
20:14
|
19.04.2024
Ο 42χρονος Μπασάμ που πάλεψε να πάρει χρήματα από τον δικό του λογαριασμό σε δολάρια έγινε δεκτός σαν εθνικός ήρωας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερος δίχως να του απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκε σήμερα το απόγευμα ο 42χρονος Λιβανέζος που την περασμένη εβδομάδα κράτησε έξι ομήρους επί περίπου οκτώ ώρες στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βηρυτού, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό που είχε 210.000 δολάρια αλλά έχει «παγώσει» από το 2019 όταν ξεκίνησε η άσχημη χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Εικόνα

Η υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στον Λίβανο και τον αραβικό κόσμο εκτυλίχθηκε στη συνοικία Χάμρα της Βηρυτού και έληξε αίσια μόνον όταν η τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα του έδινε 35.000 δολάρια από τα 210.000 δολάρια που είχε στον λογαριασμό του ώστε να πληρώσει τα νοσήλια του άρρωστου πατέρα του και κάποιες βασικές οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ο Χουσεΐν αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, όπως είπε ο αδελφός του, ο Άτιφ στο πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε στη συνέχεια η οργάνωση νομικής αρωγής Legal Agenda. Σύμφωνα με τον Φουάντ Ντεμπς, τον δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον Χουσέιν, η τράπεζα απέσυρε σήμερα τη μήνυση που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα εναντίον του πελάτη του.

Νωρίτερα πάντως δεκάδες υποστηρικτές του Χουσεΐν πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το χώρο κράτησής του απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο Μπασάμ Σέιχ αλ Χουσεΐν έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Λίβανο καθώς η περιπέτειά του αντανακλά την άσχημη οικονομική θέση χιλιάδων άλλων Λιβανέζων καταθετών που έχουν καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και αδυνατούν να τις διαχειριστούν από το 2019 λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ικανής ποσότητας συναλλάγματος στα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα