ΑΘΗΝΑ
22:48
|
03.05.2024
Η παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας πρόκειται να εντοπιστεί στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Άγκυρα, με την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων να εντοπίζεται στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS), Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Army-2022 στην Μόσχα.

Ο Σουγκάγιεφ υποστήριξε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια, οποιαδήποτε χώρα είναι απίθανο να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf.

Η Τουρκία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγόρασε συστήματα αεράμυνας S-400 από την Μόσχα το 2017. Η απόφαση της Άγκυρας προκάλεσε έντονα αρνητική αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ουάσινγκτον να αποκλείει την Άγκυρα από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς.

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς S-400 «Triumf» έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη και μπορεί να πλήξει οποιουσδήποτε άλλους αεροπορικούς στόχους με πυρά και ραδιοηλεκτρονικά αντίμετρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα