ΑΘΗΝΑ
23:29
|
05.10.2022
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έντασης σταθερού μαγνητικού πεδίου πέτυχε υβριδικός κινέζικος μαγνήτης καταρρίπτοντας εκείνο που είχαν καταφέρει το 1999 ερευνητές στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν ακόμη πόντο στο πεδίο του επιστημονικού ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ έβαλε η Κίνα καθώς η Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών επιβεβαίωσε ότι ένας υβριδικός μαγνήτης στην Εγκατάσταση Σταθερού Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου (SHMFF) στην πόλη Χεφέι πέτυχε την περασμένη Παρασκευή, 12 Αυγούστου, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ έντασης σταθερού μαγνητικού πεδίου, παράγοντας ένα πεδίο 45,22 Τέσλα.

Εικόνα

Με αυτή την εξέλιξη, η Κίνα κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 45 Τέσλα που είχε πετύχει το 1999 ένας υβριδικός μαγνήτης στο Εθνικό Εργαστήριο Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου των ΗΠΑ.

Ο κινεζικός μαγνήτης είχε κατασκευαστεί το 2016 και αρχικά είχε παράγει πεδίο έντασης 40 Τέσλα, ο δεύτερος στον κόσμο που είχε «πιάσει» αυτό το όριο.

«Για να πετύχουμε στη συνέχεια ακόμη υψηλότερα μαγνητικά πεδία, κάναμε καινοτομίες στη δομή του μαγνήτη και αναπτύξαμε νέα υλικά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Κουάνγκ Γκουανγκλί, διευθυντής του Εργαστηρίου Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου του Ινστιτούτου Φυσικής Επιστήμης της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στη Χεφέι.

Η επίτευξη πεδίου έντασης 45,22 Τέσλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κινέζων επιστημόνων, «συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της μαγνητικής τεχνολογίας στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο». Τόνισαν επίσης ότι η εγκατάσταση SHMFF παρέχει πλέον σε χρήστες ερευνητές παγκοσμίως το ισχυρότερο σταθερό μαγνητικό πεδίο, προσφέροντας ήδη σε περισσότερα από 170 ινστιτούτα και πανεπιστήμια της Κίνας και άλλων χωρών τις πειραματικές συνθήκες για έρευνα αιχμής σε διάφορους ερευνητικούς τομείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύραυλος της SpaceX μεταφέρει 4 αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σε τριάδα και το Νόμπελ Χημείας

Bloomberg: Ο Μασκ προτίθεται να αγοράσει το Twitter στην αρχικά συμφωνημένη τιμή

ΕΕ: Ενιαίος φορτιστής για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα