ΑΘΗΝΑ
18:01
|
28.04.2024
Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου οι 38 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε νησίδα του Έβρου είναι καλά στην υγεία τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στον εντοπισμό 38 προσφύγων σε νησίδα του Έβρου, επιβεβαίωσε πως «ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του», χαρακτηρίζοντας το γεγονός «πραγματικά δυσάρεστο».

«Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού», πρόσθεσε, για «να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, μία ομάδα 38 προσφύγων αποτελούμενη από 35 Σύριους και 3 Παλαιστίνιους εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος αφού ξένοι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν σχετικά την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου στον Έβρο, όπου έλαβαν ιατρική περίθαλψη και μία έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Όπως υποστήριξε ο Νότης Μηταράκης οι πρόσφυγες «είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα