ΑΘΗΝΑ
16:42
|
24.04.2024
Ο δημοσιογράφος που είχε καταγγείλει πριν δύο χρόνια την παρακολούθησή του βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα επί 4 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις θέσεις του για την υπόθεση της τηλεφωνικής παρακολούθησής του κατέθεσε σήμερα γραπτώς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που κλήθηκε να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ο Κουκάκης που μετέβη στον Άρειο Πάγο για κατάθεση λίγο πριν τις 11.00 το πρωί βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για περίπου τέσσερις ώρες.

Σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ο Κουκάκης τόνισε, μιλώντας σε συναδέλφους του δημοσιογράφους, αφενός πως έχουν περάσει δύο χρόνια όταν κατήγγειλε για πρώτη φορά στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή του, αφετέρου τις πολύ αργές αντιδράσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Χαρακτήρισε «ουσιαστική» τη συνάντησή του με τον Ισίδωρο Ντογιάκο επισημαίνοντας εντούτοις πως δεν υπεισήλθε όπως ήθελε σε λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής του με το λογισμικό Pretador.

Ας προσέξει ο Κουκάκης γιατί ο Ντογιάκος μπορεί να τον πάει και  κατηγορούμενο! Το συνηθίζει ο Παναθηναϊκάκιας – Τον κάλεσε να τον  ενημερώσει για τις υποκλοπές – Makeleio.gr

Αναφερόμενος στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Κουκάκης τόνισε πως αυτό αναφέρεται «σε όλα τα πραγματικά γεγονότα» που γνωρίζει και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως θα διατηρηθεί ένα «ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες».

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση της στο θέμα των παρακολουθήσεων θυμίζοντας με νόημα την τροπολογία που πέρασε στις 31 Μαρτίου του 2021 και με την οποία, όπως επισήμανε, «ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, το γεγονός ότι έχει παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας». Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε ο Κουκάκης, απαγόρευσε «σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα