ΑΘΗΝΑ
17:51
|
26.04.2024
Στόχος είναι οι ΗΠΑ να «διατηρήσουν την κυριαρχία τους, το μοντέλο που τους επιτρέπει να τροφοδοτούνται από ολόκληρο τον κόσμο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συλλογική Δύση καταστρέφει σκόπιμα το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας δημιουργώντας όλο και περισσότερες νέες στρατιωτικές συμμαχίες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της Διάσκεψης της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια.

«Οι ΗΠΑ και τα υποτελή κράτη τους παρεμβαίνουν κατάφωρα στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών μέσω της οργάνωσης προκλήσεων, πραξικοπημάτων και εμφυλίων πολέμων. Χρησιμοποιούν απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις για να αναγκάσουν τις ανεξάρτητες κυβερνήσεις να υπακούσουν στη θέλησή τους και να ακολουθήσουν κανόνες που τους είναι ξένοι», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως «Όλα αυτά γίνονται με έναν στόχο, να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, το μοντέλο που τους επιτρέπει να τροφοδοτούνται από ολόκληρο τον κόσμο, όπως έκαναν αιώνες πριν, και αυτό το μοντέλο μπορεί να διατηρηθεί μόνο με την βία».

Επέστησε την προσοχή των συμμετεχόντων στη διάσκεψη στο γεγονός ότι το μπλοκ του ΝΑΤΟ μετακινείται προς την Ανατολή, ενισχύοντας τη στρατιωτική υποδομή του, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συστημάτων πυραυλικής άμυνας και αυξάνοντας τις δυνατότητες επίθεσης των επιθετικών δυνάμεων. «Στα χαρτιά, αυτό δηλώνεται υποκριτικά ως ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αλλά στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ταυτόχρονα, οι προτάσεις της Ρωσίας από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους απλώς αγνοήθηκαν για άλλη μια φορά», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης το σύμφωνο ασφαλείας AUKUS μεταξύ Αυστραλίας, Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών ως απόδειξη των δυτικών προσπαθειών για την οικοδόμηση ενός μπλοκ τύπου ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού ωκεανού.

Η επίσκεψη της προέδρου Πελόζι αυτόν τον μήνα στην Ταϊβάν «δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι μίας μόνο ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής των ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση και την σπορά του χάους στην περιοχή και τον κόσμο», δήλωσε.

«Βλέπουμε επίσης ότι η συλλογική Δύση επιδιώκει να επεκτείνει το σύστημα μπλοκ της στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού κατ’ αναλογία με το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό, δημιουργούνται επιθετικές στρατιωτικο-πολιτικές συμμαχίες, όπως η AUKUS και άλλες», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα