ΑΘΗΝΑ
23:54
|
05.10.2022
Συνεργεία πυροσβεστών έχουν κληθεί να απομακρύνουν από τα νερά του ποταμού Όντερ σχεδόν 100 τόνους νεκρών ψαριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εικόνες κόλασης αντικρίζουν τα συνεργεία Πολωνών πυροσβεστών που έχουν κληθεί να απομακρύνουν από τα νερά του ποταμού Όντερ σχεδόν 100 τόνους νεκρών ψαριών.

Η κατάσταση στον ποταμό Όντερ, που διαρρέει τη Γερμανία και την Πολωνία, είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτική. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μόνικα Νοβακόφσκα-Ντρίντα αναφέρθηκε σε μία πρωτοφανή επιχείρηση τέτοιας κλίμακας.

Τα αίτια θανάτου των ψαριών είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Ωστόσο, οι αρχές υποψιάζονται ότι οφείλεται στη μόλυνση του ποταμού με τεράστιες ποσότητες χημικών αποβλήτων που ρίχθηκαν στον ποταμό από κάποιους που είχαν πλήρη γνώση του κινδύνου και των εγκληματικών συνεπειών για το περιβάλλον.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Άννα Μοσκβά διευκρίνισε σήμερα ότι σε κανένα από τα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα τοξικές ουσίες, τονίζοντας ότι εξετάζονται διάφορες άλλες πιθανές αιτίες, όπως η υπερβολική συγκέντρωση ρύπων και αλατιού λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού ή η υψηλή θερμοκρασία. Μια άλλη πιθανότητα είναι η απόρριψη, από τις βιομηχανίες, νερού που περιείχε υψηλή ποσότητα χλωρίου.

Δείγματα νερού εξετάζονται στην Πολωνία και τη Γερμανία.

Η Βαρσοβία έχει στείλει επίσης δείγματα σε εργαστήρια στην Τσεχία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Τα τελευταία χρόνια ο Όντερ θεωρείτο ένας ποταμός σχετικά καθαρός, όπου ζούσαν περίπου 40 είδη ψαριών. Στην επιχείρηση καθαρισμού του ποταμού συμμετέχουν περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, όπως είπε η Νοβακόφσκα-Ντρίντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Λουκέτο σε βενζινάδικο της Αγ. Παρασκευής μετά από πλαστές αποδείξεις

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Βρήκαν ηλικιωμένη νεκρή, σε στέρνα στην Πρέβεζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα