ΑΘΗΝΑ
12:36
|
26.04.2024
Το τετράχρονο τετράποδο άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα 12 ημέρες μετά τους ιδιοκτήτες του, σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό Lancet.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσίευσε στοιχεία για το πρώτο υποπτευόμενο κρούσμα μετάδοσης του ιού της ευλογιάς των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο. Ένας σκύλος που ζει με δύο άνδρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Γαλλία άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα 12 ημέρες μετά τους ιδιοκτήτες του, σύμφωνα με το περιοδικό.

Το τετράχρονο τετράποδο, το οποίο δεν είχε προηγούμενα ιατρικά προβλήματα, βρέθηκε θετικό στην ευλογιά των πιθήκων αφού εμφάνισε εξανθήματα και φλύκταινες στην κοιλιά του. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεστ DNA για να διαπιστώσουν ότι οι δύο άνδρες και ο σκύλος έχουν προσβληθεί από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Στις οδηγίες του σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχει προειδοποιήσει κατά της πιθανής μετάδοσης από άνθρωπο σε κατοικίδιο. Όσοι έχουν μολυνθεί συνιστάται να αποφεύγουν να χαϊδεύουν, να αγκαλιάζουν, να φιλούν, να γλείφουν, να μοιράζονται χώρους ύπνου και να μοιράζονται φαγητό με τα κατοικίδια ζώα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται συνήθως από άτομο σε άτομο μέσω άμεσης επαφής με μολυσματικά εξανθήματα ή σωματικά υγρά. Μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω αναπνευστικών εκκρίσεων κατά την διάρκεια παρατεταμένης επαφής πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω στενής σωματικής επαφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα