ΑΘΗΝΑ
20:42
|
23.04.2024
Μετά τη Λβιβ, ο ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταβεί την Παρασκευή στην Οδησσό και το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ουκρανική πόλη Λβιβ μεταβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προκειμένου να συναντήσει τους Προέδρους Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα ταξιδέψει στη συνέχεια την Παρασκευή στην Οδησσό και το Σάββατο θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη ώστε να συμμετάσχει σε σύσκεψη του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου που απαρτίζουν αξιωματούχοι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ και επιβλέπουν τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τον Ντουζαρίκ, βασικό θέμα της τριμερούς συνάντησης θα είναι οι εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια που ξανάρχισαν στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι ο Γκουτέρες θα συζητήσει με τον Ζελένσκι και για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια και την προοπτική εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα