ΑΘΗΝΑ
03:49
|
03.05.2024
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε τους κατοίκους της Κριμαίας να μείνουν μακριά από ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε τους κατοίκους της Κριμαίας να μείνουν μακριά από ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις αφού εκρήξεις έπληξαν χθες μια αποθήκη πυρομαχικών σε ρωσική βάση στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, προκαλώντας την εκκένωση 2.000 ανθρώπων από ένα χωριό της περιοχής.

Η Ρωσία απέδωσε τις εκρήξεις σε δολιοφθορά, ενώ η Ουκρανία άφησε να εννοηθεί ότι ήταν υπεύθυνη καθώς οι αξιωματούχοι της δήλωσαν ότι η στρατηγική τους ήταν να καταστρέψουν τις γραμμές εφοδιασμού που υποστηρίζουν την εισβολή της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του εχθές το βράδυ, ο Ζελένσκι δεν δήλωσε ότι η Ουκρανία εμπλέκεται, αν και φαίνεται να υποδήλωσε ότι αναμένονται περισσότερες επιθέσεις σε κατεχόμενα από την Ρωσία εδάφη.

«Παρακαλώ μην πλησιάζετε τα στρατιωτικά αντικείμενα του ρωσικού στρατού και όλα εκείνα τα μέρη όπου αποθηκεύουν πυρομαχικά και εξοπλισμό, όπου έχουν τα αρχηγείο τους», είπε, προσθέτοντας ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να έχουν διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της ανικανότητας.

Ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Αντρέι Γιερμάκ έκαναν αναφορές σε «αποστρατιωτικοποίηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οικειοποιούμενοι την λέξη που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να περιγράψει έναν από τους δεδηλωμένους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της.

Ο Ποντόλιακ δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian ότι η στρατηγική της Ουκρανίας ήταν να καταστρέψει τη ρωσική «εφοδιαστική, τις γραμμές ανεφοδιασμού και τις αποθήκες πυρομαχικών και άλλα αντικείμενα στρατιωτικής υποδομής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα