ΑΘΗΝΑ
01:56
|
20.09.2024
«Σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα, η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμη να επέμβει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμη να επέμβει εάν τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχετικά με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

«Αν και η κατάσταση επί του πεδίου έχει βελτιωθεί, είναι ευθύνη όλων των μερών, ιδιαίτερα αξιωματούχων από Βελιγράδι και Πρίστινα, να αποτρέψουν ξανά την κλιμάκωση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούτσιτς στις Βρυξέλλες.

«Καλώ όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την βία. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στο πεδίο. Η ειρηνευτική μας αποστολή της KFOR παραμένει επικεντρωμένη στην εντολή του ΟΗΕ. Σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα, η KFOR είναι έτοιμη να επέμβει», συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα