ΑΘΗΝΑ
06:36
|
20.04.2024
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 27 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε σε τέμενος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής των πιστών και τα «θύματα είναι πολλά». Ωστόσο, προς το παρόν παραμένει άγνωστος ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων.

Ωστόσο, το δίκτυο Al Mayadeen κάνει λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς.

Ο Χαλίντ Ζαντράν, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο 17ο δημοτικό διαμέρισμα της Καμπούλ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των πολλών θυμάτων είναι ο ιμάμης του τεμένους. Στο σημείο της έκρηξης έχουν ήδη αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας.  

Τέλος, νοσοκομείο της Καμπούλ επιβεβαιώνει την έκρηξη σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία αναφέρει ότι «έχει δεχθεί τουλάχιστον 27 άτομα στις εγκαταστάσεις του μετά από έκρηξη στο 17ο δημοτικό διαμέρισμα».

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών συμπληρώθηκε ένα έτος από την εκ νέου ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Μια εξέλιξη στην οποία συνέβαλε η απόφαση των αμερικανικών και λοιπών νατοϊκών δυνάμεων να κηρύξουν το τέλος της «αποστολής» τους στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα