ΑΘΗΝΑ
06:28
|
27.04.2024
Όπως αναφέρεται, 49 άτομα μεταξύ των οποίων βρίσκονται 16 παιδιά και μια έγκυος γυναίκα έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δίκτυο Παρακολούθησης Συνοριακής Βίας (Border Violence Monitoring Network) κατήγγειλε χθες το βράδυ την ύπαρξη ομάδας εγκλωβισμένων προσφύγων σε νησίδα του Έβρου, μετά την τραγωδία που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες μέρες όπου ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε την ζωή του από τσίμπημα σκορπιού ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρχών.

Το δίκτυο, που δραστηριοποιείται κατά της παράνομης πρακτικής των επαναπροωθήσεων, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως 45 άτομα από την Συρία και 4 Κούρδοι μεταξύ των οποίων βρίσκονται 16 παιδιά και μια έγκυος γυναίκα έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού κοντά στο Διδυμότειχο εδώ και δύο ημέρες, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Δικτύου Παρακολούθησης Συνοριακής Βίας, «Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ, Frontex, Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα). Καλούμε να υπάρξει ταχεία ανταπόκριση, στην οποία θα τηρούνται τα πλήρη δικαιώματα της ομάδας και θα έχουν πρόσβαση στις υλικές συνθήκες υποδοχής και στις διαδικασίες ασύλου. Οι τελευταίες μέρες μας το έχουν δείξει ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μη ανταπόκριση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα