ΑΘΗΝΑ
07:58
|
26.04.2024
Τουλάχιστον δέκα επιβάτες τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από την αμαξοστοιχία και τη φωτιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δέκα επιβάτες αμαξοστοιχίας στην ανατολική Ισπανία τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις φλόγες ανεξέλεγκτης δασικής πυρκαγιάς, η οποία είχε περικυκλώσει το τρένο. Η κατάσταση της υγείας τουλάχιστον τριών τραυματιών κρίνεται σοβαρή.

Η δασική πυρκαγιά στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην περιοχή Μπεχίς, βορειοδυτικά της Βαλένθια, είναι μία από τις πολλές που έχουν μαίνονται στην Ισπανία το φετινό εξαιρετικά θερμό και ξηρό καλοκαίρι.

Η αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Βαλένθια στη Θαραγόθα, ακινητοποιήθηκε εξαιτίας του πύρινου μετώπου, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ράγες του τρένου. Σύμφωνα με το BBC οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή ήταν τόσο ισχυροί ώστε ακόμη και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή.

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας ζήτησε από τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις, αλλά ο πανικός που επικράτησε μπροστά στο θέαμα της φωτιάς, έκανε πολλούς εξ αυτών να επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την αμαξοστοιχία. Παρά το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός θα επέστρεφε προς τη Βαλένθια, κάποιοι επιβάτες έσπασαν τα παράθυρα στην προσπάθειά τους να αποδράσουν από τις φλόγες που πλησίαζαν. Ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν εγκαύματα, με μία γυναίκα 58 ετών και μια κοπέλα 15 ετών να είναι βαρύτερα τραυματισμένες. Αντίθετα, όσοι έμειναν στο τρένο δεν έπαθαν τίποτα.

Σύμφωνα με το BBC περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες από το Μπεχίς κι άλλες όμορες πόλεις και χωριά.

Οι εκτιμήσεις των πυροσβεστικών αρχών της Ισπανίας μιλούν για καμένη έκταση που μπορεί να φτάνει και 60.000 στρέμματα. Άλλη μία πυρκαγιά στην περιοχή της Βαλένθια έχει κάψει πάνω από 11.500 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην Ισπανία οι καμένες εκτάσεις ξεπερνούν ως τώρα τα 2,75 εκατ. στρέμματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα